Candidatul electoral care cât pe ce să-și anunțe propria încoronare pentru încă un mandat până-n ziua scrutinului din 1 noiembrie, în baza prezicerilor unei „babushka iz Etulia”, a rămas mut când a văzut că ouăle l-au dat de gol. El a sperat mult…

A depus un efort vizibil, cu cinci zile înainte de scrutin, să încerce din fiecare schemă, câte oleacă, să fraudeze votul cetățenilor. Un pic cu lumea de peste Nistru – le-a promis plată pentru vot și le-a organizat transport mai mic, ca să nu bată la ochi prea tare. Doar că unii oameni amăgiți de Dodon își căutau drepturile financiare promise direct la secțiile de votare.

A încercat „caruselul” în nordul R. Moldova – ca să vadă cât de bine sunt organizate structurile „socialiste” din teritorii. Dar și să testeze cât de inofensive sunt organele responsabile de corectitudinea procesului de vot. Adică, să observe, dar să nu intervină. Iar dacă cineva la fel a observat – să-l neutralizeze. Au mai fost și urnele mobile „activate”. Iar urna mobilă de la Sadova chiar dispăruse fără urme la un moment dat.

Pe undeva chiar i-a reușit lui Dodon. Iar testarea mașinăriei de vot falsificat a arătat că e pregătită pentru sarcini și mai pretențioase. Doar că…

Oamenii nu mai sunt indiferenți față de ce se întâmplă în satele și orașele din R. Moldova în ziua alegerilor. Fiecare dintre noi a reușit să observe nereguli și să le fixeze. Observatorii, atâți câți au fost, au colectat mai multe semnale și observații documentate decât în precedentele alegeri. Chiar dacă numărul de observatori a fost mai mic. Deci, fiecare cetățean este nu doar un alegător, dar și un observator, care poate demotiva fraudele puse la cale de echipele de consilieri electorali mercenari ai lui Dodon.

Dodon a ieșit deunăzi cu ofense fără precedent la adresa concetățenilor noștri de peste hotare, pe care i-a numit „electorat paralel”, care nu ar mai trebui să se amestece în alegeri. Asta a sugerat Dodon!

În condiții de pandemie severă și de lipsă totală de gestionare a situației de către guvernul lui Dodon, remiterile de zeci și sute de milioane de euro și dolari de la „electoratul paralel” (precum i-a zis Dodon) sunt stabile și chiar cresc un pic în acest an. Oamenii din afară trimit din veniturile lor, tot mai puține, dar și din economiile mai vechi, bani rudelor lor de aici pentru a supraviețui vremurilor grele.

Acești bani mențin vii serviciile de utilități publice, serviciile medicale, unele mici afaceri și merg indirect în impozite la buget. Buget, din care este achitată întreținerea costisitoare a lui Dodon.

Electorat paralel”? De acești oameni depinde viața și sănătatea multor oameni de aici, de acasă. Oamenii din afară sunt permanent cu gândul la casă. Ei sunt conectați la casa lor, Republica Moldova, mai bine decât un (p)rezident pus de Plahotniuc în serviciul intereselor străine și în interesul de grup criminal.

Tot Dodon a reușit să doboare și propriul record: în doar câteva zeci de minute a descărcat peste concetățenii noștri zeci de minciuni și manipulare criminală despre contracandidatul electoral, Maia Sandu. Toate schemele și deciziile luate de Dodon cu amicii săi de pe vremea lui Voronin, Plahotniuc și mai recent i-au fost atribuite dnei Sandu fără niciun argument plauzibil. De la reforma raioanelor, pornită de Greceanîi în 1998, pe care ulterior tot Greceanîi a inversat-o, la școlile închise în baza unor dispoziții semnate de Dodon și Greceanîi în 2008, precum și alte isprăvi mai recente din 2020 – toate au fost atribuite de Dodon cel mincinos contracandidatului său.

Dodon a uitat că el, comandantul suprem al armatei, a dispus introducerea armatei în orașe în martie 2020, ca să lupte cu Covid (sau să sperie lumea?), iar acum bagă frică în lume că Moldova ar urma să fie paralizată în următoarele luni din cauza Covid-19. El, Dodon, a decis să-și facă imagini electorale pe timp de Covid, iar de vină ar fi alții care nu au nicio atribuție la deciziile penale ale președintelui călător.

Minciuna, manipularea și corupția din ultimii patru ani sunt acele elemente caracteristice perioadei de domnire a lui Dodon. Dacă va intra vreodată în istorie și în manualele de istorie, Dodon cu siguranță va avea și un nume pe înțelesul fiecăruia, de genul Dodon-mincinosul, sau Dodon-Kremlinovici, sau Dodon-kuliok. Corupția, minciuna și manipularea – asta e pecetea din fruntea lui Dodon.

Dodon a încercat să dezbine lumea, să bage ură și intoleranță între cei de acasă și rudele lor din afară, între oameni care vorbesc în limbi diferite sau care cred în lucruri diferite. Pe ultima sută de metri a mandatului său, el dezbină în mod criminal lumea ca să conducă în continuare prin minciună și manipulare. Se chinuie, doar că nu are șanse! Lumea e mult mai înțeleaptă decât crede Dodon. Iar Dodon trebuie să răspundă conform Legii pentru aceste ilegalități, prevăzute și în legislația noastră.

Dodon, pleacă! Ia-ți kuliokul și pleacă! Plahotniuc te așteaptă pe calea lui, a patra.