AICI: Notă de poziție: http://www.transparency.md/2017/08/09/nota-de-pozitie-noile-modificari-la-legea-cetateniei-un-risc-de-legalizare-a-mijloacelor-financiare-de-origine-frauduloasa/

Refuz să cred că astfel de legi și proiecte de hotărâri de guvern sunt născute în interes public de către funcționari publici sau în instituții publice!

Refuz să cred că aleșii care au apărut ca autori, promotori și care au ridicat mâinile și au votat se mai văd și peste 5 ani aici, în Republica Moldova!

Refuz să cred că există, fie și 5 mii de străini, care ard de nerăbdare să ia cetățenie a RM contra unor donații benevole de 100 mii euro SAU care, pentru un pașaport de RM, au câte 250 mii de euro să dea cu împrumut pentru 5 ani statului RM sau să-și cumpere câte vre-o 5-10 apartamente de căciulă doar pentru a lua acest pașaport!

Refuz să cred că acești bani (re)aduși în RM prin acești ”noi cetățeni” ar avea proveniență curată și că doar RM mai este locul unde pot fi băgați pe gât statului, adică contribuabililor, care vor suporta toate costurile deformărilor macroeconomice în următorii 5 ani!

Refuz să cred că astfel de legi și hotărâri pot apărea nefiind coordonate de către anumiți cetățeni sau grupuri de interese!

Și cum rămâne cu interesul public? Cum rămâne cu fiecare dintre cetățenii actuali ai RM, care vor fi nevoiți să accepte propria expulzare, alegând să plece?

Moldova, încotro?

 

Advertisements