http://www.timpul.md/articol/dezminire-111318.html

21 iunie 2017, timpul.md:

“La data de 12 mai 2017 pe site-ul timpul.md a fost publicat articolul „Negruţă implicat în licitaţiile trucate cu paşapoartele biometrice care au prejudiciat statul de milioane de euro”.

a) Informaţia precum că “în 2012 licitaţia a fost desfăşurată – contrar legii – de către Ministerul Finanţelor” nu corespunde adevărului, deoarece la 21 noiembrie 2012, Curtea Supremă de Justiţie emite o decizie în cauza SC „Garsu Pasaulis” împotriva Ministerului Finanţelor al RM, intervenienţi accesorii Agenţia Achiziţii Publice şi Ministerul Tehnologiei Informaţionale şi Comunicaţiilor al RM cu privire la anularea tenderului nr. 2304/11 din 27 ianuarie 2012 privind procurarea paşapoartelor cu cip încorporat , irevocabilă din momentul pronunţării, prin care stabileşte că „decizia Ministerului Finanţelor de petrecere a tenderului nr. 2304/11” din 27 ianuarie 2012 privind procurarea paşapoartelor cu cip incorporate este întemeiată şi legală, fiind emisă cu respectarea prevederilor legii, cu respectarea competenţei şi procedurii stabilite.

b) Cerem scuze pentru dezinformarea publicului prin publicarea afirmaţiilor în articolul „Negruţă implicat în licitaţiile trucate cu paşapoartele biometrice care au prejudiciat statul de milioane de euro” din 12 mai 2017, fără a face trimitere la hotărârea irevocabilă a instanţei de judecată şi fără a-i acorda dreptul la replică persoanei vizata, ministrul Finanţelor din anul 2012, Veaceslav NEGRUŢA;

c) Cerem scuze publice cet. Veaceslav NEGRUŢA pentru atingerea drepturilor sale la onoare, demnitate şi reputaţia sa profesională adusă prin publicarea articolului din 12 mai 2017, şi anume expresiile “Negruţă implicat în licitaţiile trucate cu paşapoartele biometrice care au prejudiciat statul de milioane de euro”, „Negruţă a favorizat compania câştigătoare” şi altele din articolul din 12 mai 2017 publicat de timpul.md, care nu corespund adevărului.”.

 

Advertisements