Am pornit proceduri legale împotriva unui mijloc media, față de care nu mi-ași fi dorit să acționezi așa. Student fiind, iar mai apoi și tânăr specialist, citeam mult. Și nu doar cărți de economie. Aveam câțiva autori pe care îi citeam permanent. Indiferent dacă scria pentru un ziar mai vechi sau pentru altul fondat chiar de el, Constantin Tănase și cuvântul scris de domnia sa mi-au creat o înțelegerea anume a mediului, contextului, valorilor sau lipsei acestora care ne mișcă în societatea de aici.

Pentru mulți tineri curioși să afle și să înțeleagă mai multe, veniți de la țară, maestrul cuvântului Tănase a fost o referință importantă. Textele domniei sale, profunzimea și actualitatea lor au făcut ca lumea să gândească, ne-au creat reperele caracterului. Chiar și opțiunea de vot.

Alături de astfel de oameni care au scris, au apărut și altfel de televiziuni. De fapt, una. Atunci, la sfârșitul anilor 90, a apărut o sursă de informare credibilă, cu oameni care-mi spuneau în știri lucruri care mă ajutau să reconfirm sau să testez cele citite în ziare veritabile. Această altfel de televiziune a făcut ca o Moldovă întreagă să fie dependentă de știri bune, de calitate.

Așa a fost.

Dar au trecut ani. Entuziasmul de atunci a plecat. Dezamăgirea a venit. Textele care apar acum sunt contra cost, la comandă, care nu mai educă așa cum pe mine m-au ajutat la vremea respectivă. Textele atacă la persoană, ilegal și neîntemeiat. Dar contra cost. Și atunci media a trebuit să supraviețuiască. Erau timpuri grele. Dar existau limite, probabil. Erau anumite principii și valori. Erau Constantin Tănase și altă lume bună.

Acum e altfel. Banul face grila, ”articolele” și ”știrile”.

Păcat că a trebuit să pornesc proceduri legale. Dar trebuie să mă apăr de aceste timpuri. În aceste timpuri. Iar plățile din off-shore pentru articole false nu vor da siguranță în ziua de mâine și nici nu vor recompensa timpul pierdut.

Timp pierdut în timpuri pierdute!

02.06.2017

 

https://vnegruta.wordpress.com/2017/06/26/timpul-dezminte-si-cere-scuze/