Surprizele post-electorale 2016 curg gârlă:

Ceva timp în urmă, prin vară, lumea se întreba de ce neplăţile la buget pe parcursul anului 2016 au crescut brusc şi considerabil. A fost şi o presupunere: guvernanţii zămâslesc o nouă amnistie. Adică, o legalizare a ilegalităţilor admise de cei din preajma guvernanţilor. Coordonat.
Iată şi iniţiativa guvernanţilor – o amnistie asemănătoare cu cea din 2007-2008, când bugetul public a fost lipsit de peste 4 miliarde de lei. Această “iniţiativă” şi mai mult demotivează contribuabilii şi cetăţenii corecţi să mai respecte legislaţia fiscală.
Interesant, câte nume din amnistia 2008 se vor regăsi şi în amnistia 2016-2017? E uşor de presupus că tot aceeaşi vor fi. Cel puţin cei care au promovat atunci amnistia sunt şi cei care promovează acum această ilegalitate.
“Iniţiativa” explică de ce metodele indirecte în scopuri fiscale rămân blocate din 2012, chiar dacă au devenit lege din 2013. Şi explică de ce guvernarea nocturnă a avut nevoie de moratoriu la tot felul de controale în acest an, chiar cu riscul de a pune în pericol viaţa şi sănătatea întregii societăţi.
Guvernarea a avut grijă ca în 2016 găurile din bănci să fie puse pe umerii celor care plătesc impozite, iar cei care nu plătesc impozitele şi ascund proprietăţile de impozitare – bonus de la guvernanţi – o amnistie coordonată cap-coadă.
Ilegal, injust şi descurajant pentru cetăţean!
08.12.2016
Advertisements