O eventuală dobândă de 12 la suta la soldul plaţilor sociale – este o demonstrare certă că, de fapt, mijloacele vor fi transmise în gestiune unei bănci comerciale, iar Poşta Moldovei apare doar ca interfaţă între beneficiarii de plăţi sociale şi banca dată.

În realitate, este o formă ascunsă de preluare a gestiunii fondurilor de o altă bancă comercială. Cei de la Poşta Moldovei încă nu au fost informaţi şi nu pot răspunde la multe întrebări.

Aici urgent este nevoie de opinia Consiliului Concurenţei, dar şi IMPORTANT – opinia BNM, deoarece această banca comercială este în procedură specială impusă de BNM: supraveghere specială. Contractul între o întreprindere de stat cu o bancă nu poate fi atribuit fără un concurs deschis. BEM administra conturile trezoreriale şi plaţile sociale în baza unui contract obţinut după licitaţie deschisă. Aşa era Legea.

Acum lege nu mai este. Cei de la bnm, treziţi-vă!!! Nu lăsaţi lucrurile să decurgă în afara cadrului legal. Nu fiţi complici! Măcar acum…

Cineva zicea “BERD, BERD – investitor strategic”. Ce prostii. Este altă strategie aici.

24.08.2015

şi ENG aici: http://jurnal.md/ro/economic/2015/8/25/negruta-vorbeste-despre-interese-ascunse-la-gestiunea-platilor-sociale-dupa-lichidarea-bem-posta-moldovei-o-interfata-banii-vor-ajunge-la-o-banca/