Joi va fi consiliul economic al Prim-ministrului.

Aşa scrie în invitaţia pe care am primit-o în poştă. Şi se vor discuta acţiunile anticriză. Am scris şi eu despre crize – probabil de aici şi invitaţia. Sau poate au greşit adresa electronică?

E bine că e recunoscută, şi oficial, criza (simţită de toţi, dar nu din plin deocamdată). Cam târziu. Dar nu e una. Şi mai toate crizele sunt generate de sistem, de voi – cei de la putere.

Invitaţia nu voi accepta.

  • Când am vorbit în 2011 – nu am fost auzit. Şi eram colegi. Şi ieșeam dintr-o criză atunci.
  • Când am scris în 2012 – mi s-a făcut dosar ca să nu mai scriu. Că rămân urme. Şi eram colegi şi atunci. Altfel de colegi.
  • Când am depus cerere de demisie în 2013 – aţi crezut că vouă vi se poate totul, inclusiv banca. Nu mai eram colegi.
  • A fost şi 2014 – o să fie în memorie multă vreme. Despre asta se va mai scrie mult. Şi nu doar în presă. Volume întregi.
  • Suntem în 2015 – nu accept să stau alături cu sistemul. Cu cei care-l reprezintă. Sistem care a făcut rău, mult rău, cetăţenilor care nu sunt parte din sistem. Pentru că sistemul avea alte planuri. Vom respecta distanța. Și nu doar eu. Vi s-au schimbat cumva planurile acum? La margine de prăpastie?
  • Aţi rămas singuri. Lipsiţi de credibilitate. Lipsiţi de susţinere. Aici şi în afară. O meritaţi!

O să mai scriu. O să ajute Moldova să revină. Voi, însă, sunteţi sistemul, în prăpastie agăţat de un fir. Şi acest sistem nu are cum face pasul înapoi. Pentru că drumul lui e înainte.

Joi e 13…

12.08.2015

ENG: http://jurnal.md/en/economic/2015/8/13/negruta-refuses-strelet-s-invitation-in-economic-council-in-2011-i-was-not-heard-in-2012-a-case-was-prepared-against-me-i-do-not-accept-to-stay-near-the-system/