Stimaţi prieteni,

azi am solicitat public, prin intermediul reţelei de socializare şi poştei electronice, informaţie de clarificare de la cele trei portaluri http://www.unimedia.info, tribuna.md şi agenţia de ştiri de stat moldpres.md referitor la plasarea de informaţie identică în ziua de 24.03.2015. În unele cazuri cu inscripţia “P”, în altele – fără.

Am facut pentru a demonstra, o dată în plus, acţiuni coordonate şi concertate împotriva mea pentru o poziţie pe care am avut-o faţă de subiectul BEM, începând cu anul 2011 încoace. Aceste acţiuni sunt coordonate de către persoane care fac parte din grupurile de interese în cazul BEM. 

În 2012 am fost atacat, regizat şi concertat, de către unele instituţii şi persoane care dirijau aceste instituţii prin intermediul, inclusiv, al unor mijloace, pentru a mă distrage de la poziţia tranşantă, expusă public în legislativ şi consiliului suprem de securitate, în cazul devalizărilor şi preluărilor la BEM. În acea perioadă au fost aplicate două scenarii distincte de “profilaxie”: 

1. Încercare de înscenare a implicării ministrului finantelor într-un “accident rutier”, care nu a avut loc, exact ca şi în cazul unui judecător. Se întâmpla în vara lui 2012, iar jurnalistii cărora li s-a “cerut” implementarea există şi ar putea (dacă vor considera necesar) să ofere şi detalii. 

2. Ulterior, s-a încercat intimidarea şi şantajarea ministrului finanţelor cu un dosar instrumentat la comandă politică pentru un presupus abuz de servici, de care fug toţi cei care l-au pornit atunci. Scopul fiind acelaşi: distragerea ministrului cu alte “activităţi” şi obţinerea “loialităţii” în cazul BEM. 

Ambele scenarii au ieşuat. Iar integritatea pachetului statului de 56% în BEM a fost menţinută în perioada în care am avut onoarea să muncesc ca ministru al finanţelor (25 septembrie 2009 – 28 iunie 2013, zi în care am depus cerere de demisie şi imediat de concediu până la satisfacerea cererii de demisie). 

Observ o reluare a scenariului regizat din umbră. Iar încercările de “plasare” a “opiniilor experţilor” inexistenţi, folosirii irelevante a numelui meu în briefinguri, a cererilor prealabile de chemare în judecată din partea Tutun CTC (Ala Sârbu), altele – nu sunt altceva decât încercări de intimidare şi încercări disperate de a reduce la tăcere un punct de vedere al unui simplu cetăţean. 

Fac apel către toată lumea să nu se lase intimidată şi să nu fie parte a unor scenarii în care sunt implicate grupuri de interese, de business şi politice, media şi “experţi inexistenţi”.

cc: Vlad Turcanu

25.03.2015

catre Unimedia portal de stiri: https://www.facebook.com/unimedia.info?fref=ts

in ziua de 24.03.2015 pe pagina www.unimedia.info a fost publicat un material, care in final avea inscriptionat “P”.
http://unimedia.info/…/Experi-Investiiile-private-au-salvat…
in acea postare este adus numele meu, Veaceslav Negruta.

din aceste considerente rog, in masura in care va permite si va obliga cadrul legal, dar si codul deontologic, sa-mi prezentati urmatoarele informatii de clarificare:
1. care este semnificatia simbolului “P” la sfarsit de postare?
2. daca semnificatia inseamna “publicitate” – cine este comanditarul acestui material, plasat pe pagina unimedia.info
3. daca pentru aceasta plasare au fost incasate mijloace financiare?

merci anticipat pentru clarificare si informatia prezentata. vn

catre: portalul tribuna.md
https://www.facebook.com/pages/Tribunamd/206698816091711?fref=ts si
agentia de presa de stat moldpres inform@moldpres.md

in ziua de 24.03.2015 pe pagina www.tribuna.md si pe pagina www.moldpres.md a fost publicat un material, care este identic cu cel publicat in aceiasi zi pe www.unimedia.info. spre deosebire de cel publicat pe www.unimedia.info pe paginile tribuna.md si moldpres.md materialul nu avea inscriptionat “P”.

http://tribuna.md/…/experti-investitiile-private-au-salvat…/
http://moldpres.md/news/2015/03/24/15001940

in acea postare este mentionat numele meu, Veaceslav Negruta.

din aceste considerente rog, in masura in care va permite si va obliga cadrul legal, dar si codul deontologic, sa-mi prezentati urmatoarele informatii de clarificare:
1. cum explicati aparitia simultana a aceluiasi articol pe paginile care va apartin?
2. cine este comanditarul acestui material, plasat pe pagina tribuna.md si pe pagina moldpres.md?
3. daca pentru aceasta plasare au fost incasate mijloace financiare?

merci anticipat pentru clarificare si informatia prezentata. vn

Advertisements