În atenţia:

Ala Sîrbu, ala.sîrbu@tutun-ctc.md, info@tutun-ctc.md

Membrilor Consiliului de administrare Tutun-CTC şi preşedintelui CA Iurie Brumărel iurie.brumarel@yahoo.com

Copie: Ion Sula, ministrul agriculturii şi industriei alimentare, pressa@maia.gov.md, elena.vahtin@maia.gov.md

Copie: Stephane Bride, ministrul economiei, mineconcom@mec.gov.md

Copie: Anatol Arapu, ministrul finanţelor, cancelaria@mf.gov.md

Un nou început de săptămână cu poştăriţa la poartă – Ala Sîrbu îmi trimite o nouă cerere prealabilă. Precedenta a venit pe 3 martie (https://vnegruta.wordpress.com/2015/03/03/tutun-ctc-ala-sirbu-impotriva-negruta/).

Azi, 16 martie, altă cerere prealabilă.

Cererea prealabilă 2 aici: Tutun CTC 2

Înţeleg că precedenta nu mai e valabilă pentru că chiar în textul cererii prealabile, din 3 martie, autoarea a pus la îndoială cele pretinse, prezentând şi un tabel cu cifre despre „performanţele” din 2012 încoace. Iată din aceste considerente, probabil, Ala Sîrbu îmi trimite o altă cerere prealabilă din care lipseşte tabelul cu cifrele magice.

Dar aici trebuie să precizez că la solicitarea dnei Antoniţa Fonari, în cadrul dosarului “Tutun CTC împotriva dnei Antoniţa Fonari”, a fost prezentată, la insistenţa instanţei de judecată, mult mai multă informaţie statistică, economică şi financiară, care permite de a face şi mai multe concluzii relevante. Din considerente că publicarea acestei informaţii poate fi etichetată de către Ala Sîrbu ca divulgare a informaţiei “secret comercial”, chiar dacă nu este secret, nu voi publica acum, dar voi opera cu ea în momente şi în măsura necesităţii.

De această dată, în baza Legii nr. 982 din 11.05.2000 privind accesul la informaţie, voi solicita ca Ala Sârbu să prezinte informaţie referitor la numărul şi persoanele publice, cu funcţii de răspundere, din mass-media, liberi profesionişti, care au fost atacaţi în judecată pentru că au vorbit despre problemele Tutun-CTC din 2011 încoace. Inclusiv, au vorbit şi au scris despre comercializarea activelor Tutun CTC, comercializări, care, presupun, au dus la reducerea activităţilor de bază ale Tutun-СTC, despre activităţile financiare ale Tutun-CTC, care nu ţin de activitatea de bază a Tutun-СTC. Voi cere această informaţie pentru a demonstra o hărţuire cu judecata, aplicată faţă de mine personal şi faţă de dna Antoniţa Fonari. Pentru că alte pretenţii faţă de altă lume nu există. Chiar dacă mai multe lume a atenţionat asupra problemelor de la Tutun-CTC, inclusiv la angajarea managementului în 2011 şi remunerarea acestuia, în totală discrepanţă cu performanţele realizate.

Din aceste considerente, aduc la cunoştinţa Ala Sîrbu despre dreptul meu asupra opiniilor, expuse public şi în cadrul dosarului “Tutun-CTC împotriva dnei Antoniţa Fonari”, opinii bazate pe informaţia, inclusiv pusă la dispoziţie de către Tutun-CTC, opinii în calitate de martor în cazul “Tutun-CTC împotriva dnei Antoniţa Fonari”, dar şi a declaraţiilor făcute la ieşire din şedinţa de judecată. Iar cererile prealabile le consider o formă de intimidare a martorilor şi de hărţuire a mea personală. Sper că aceste intimidări şi hărţuieli nu fac parte dintr-un scenariu mai larg (mă duc gandurile şi amintirile în anul 2012, când atenţionam Legislativul şi Consiliul Suprem de Securitate despre un alt caz, şi încercările ulterioare de intimidare cu dosar), iar Ala Sîrbu este un simplu executant.

Totodată, aduc la cunoştinţă, că în cazul neîncetării intimidărilor şi hărţuirilor aplicate, îmi rezerv dreptul de a înainta acţiuni legale pentru cereri de ulterioare compensări a prejudiciului şi cheltuielilor cauzate prin aceste acţiuni ilegale faţă de mine şi opiniile expuse de către mine.

Veaceslav Negruţa

om şi cetăţean, economist, ministru al finanţelor 2009-2013

16.03.2015