Urmăresc cu mare atenţie cum comisii întregi, cu oameni aparent serioşi, plătiţi de Stat, una câte una, încearcă din răsputeri să NU permită şi să NU admită o claritate în cele întâmplate cu sectorul nostru financiar-bancar şi, în special, cu o instituţie care a fost şi bancă, şi a Statului. Iar acum, încet-încet, această instituţie devine chiar a fiecăruia dintre noi, contribuabili locali. Pentru că toate găurile, create de alţii, vor ajunge, în cele din urmă, povară fiscală crescândă pe fiecare cetăţean. Sigur, pe cetăţeanul care plăteşte impozite aici şi nicidecum pe cei cu afaceri şi venituri sigure prin off-shore-uri.

Azi – un raport al ministrului finanţelor, prezentat în ziua de 26 aprilie 2012, în şedinţa plenară a Legislativului.

Raportul aici: discurs Parlament BEM aprilie 2012

După acest raport a urmat şi altă corespondenţă cu instituţiile Statului şi Consiliul Suprem de Securitate (de exemplu, https://vnegruta.wordpress.com/2015/02/08/punctul-zero-2005/). Dar ce decizie a urmat din partea BNM chiar a doua zi, 27 aprilie 2012, merită atenţie şi dedicaţie separată.

Dar primul raport în faţa aleşilor a fost în ziua de 26 aprilie 2012 – raport “neauzit şi nevăzut”, chiar dacă s-a vorbit tare şi în microfon, chiar cu prezenţa mass-media în sală. Nici o ştire cât de cât ştire (poate fi facută o căutare pe net, din curiozitate). Pentru siguranţă poate fi solicitată şi stenograma acelei şedinţe.

Comisiile mute şi multe au altă misiune.

13.03.2015

Advertisements